logo
 


 


Basiscursus Eerste hulp

Tijdens deze cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. Niet alleen in theorie maar ook in de praktijk.
Verwondingen die in het dagelijks leven voor kunnen komen worden nagebootst en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen.
Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft of iemand in veiligheid brengen.
De cursus bestaat uit een afwisseling van theorie en praktijk waarbij het geleerde direct in praktijk gebracht kan worden wat de cursus boeiend en dynamisch maakt.

Binnen de opleidingscursus Eerste hulp is vooruitlopend op de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kuirs tevens de reanimatie in combinatie met het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator opgenomen.

Hierdoor leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer met een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen, borstcompressies te geven en de AED te gebruiken.

 

 

 

 

 
 
   © A.G.S. Medical 2009